calculatie@vsk-kastenbouw.nl 088 – 004 60 64

Nieuws

12-02-2016

Fase 1 bij Radboud Tandheelkunde Nijmegen goed op stoom

De Bouwcombinatie Tandheelkunde (Trebbe, Van Wijnen en Kuijpers) begon in april 2015 met de voorbereidingen (de zogeheten “fase 0”) van de renovatie van het Nijmeegse faculteitsgebouw Tandheelkunde, met onderwijs en behandelfuncties. Om de bouw en de gebruiker de gehele bouwperiode gescheiden te houden, moest er een verhuizing plaatsvinden. Sommige afdelingen zijn tijdelijk ondergebracht in andere gebouwen, de onderwijszalen en poli’s zijn intern verhuisd. Wat eerst zes verdiepingen besloeg, is nu ondergebracht op drie verdiepingen. Daarnaast is de hoofdentree verplaatst. Na een uitgebreide en goede voorbereiding door de bouwcombinatie is de daadwerkelijke verhuizing in slechts een weekend gebeurd. De medewerkers lieten vrijdags hun werkplek achter en begonnen maandag op de nieuwe, tijdelijke werkplek.

Toen bouw en gebruiker gescheiden waren, kon gestart worden met “fase 1”. Fase 1 omvat de renovatie tot en met de derde verdieping en de volledige buitengevel. We startten met de sloop van de binnenkant van de verdiepingen en asbestsanering. De installaties zijn de eerste maanden in stand gehouden. Tegelijkertijd werd wel begonnen aan de bouw van de nieuwe technische ruimte, op het dak van gebouw. Kuijpers verzorgde o.a. de luchtbehandeling en de cv-installaties. Toen de technische ruimte afgelopen december klaar was, kon de omschakeling plaatsvinden, die nodig was om verder te gaan in het bouwproces van fase 1: sloop van de oude technische ruimte.

De omschakeling is succesvol en voorspoedig verlopen. Projectmanager Stefan Theelen: “Dankzij ieders inzet, de uitstekende voorbereiding en de samenwerking in de bouwcombinatie, met onderaannemers en met de klant, hebben we een uitstekende prestatie neergezet. Dat geeft energie.”

De totale energievoorziening wordt in januari en februari vervangen, vervolgens sluiten we hier de nieuwe installaties op aan.  Want zodra de ruimtes voorzien gaan worden van wanden, plafonds en bijvoorbeeld verlichting, hebben we stroom nodig! VSK Kastenbouw BV realiseert hiervoor de hoofdverdeler in een U-opstelling en een 29 stuks onderverdelers.

In de zomer van 2016 worden de begane grond tot en met de derde verdieping opgeleverd, waarin  alle behandelfuncties gehuisvest zijn. In de zomer van 2017 worden de bovenste drie verdiepingen met vooral kantoor- en onderwijsfuncties opgeleverd.